فهرست مطالب

آموزش علوم دریایی - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 10، پاییز 1396)

نشریه آموزش علوم دریایی
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 10، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • خرداد حکیمی صفحات 1-17
    هدف از تحقیق حاضر بررسی آموزش برای برنامه ریزان سازمان های دریایی با مروری بر آموزش در حوزه دریا میباشد. برنامه ریزی درزمینهٔ دریایی چالش های جدید و فرصت های قابل توجهی را برای سیاست گذاران و برنامه ریزان درزمینهٔ مدیریت محیط های دریایی به وجود می آورد به طوری که در انگلستان در سال 2009 چارچوب کاری برای آموزش برنامه ریزان دریایی فراهم گردید که خود منجر به تشکیل یک موسسه پاسخگو و موثر در این زمینه گردید است.
    تحقیق حاضر با استفاده از روش توصیفی– تحلیلی به بررسی آموزش برای برنامه ریزان حوزه دریایی ، نیازهای حال و آینده و مروری اجمالی بر نظام برنامه ریزی انگلستان در حوزه دریایی می پردازد.
    یافته های این پژوهش نشان می دهد درصورتی که برنامه ریزی دریایی موثر بوده و دستیابی به اهداف تعیین شده میسر گردد منجر به ایجاد تحول و توسعه خواهد گردید و پاسخگویی، کارایی و اثر بخشی و در نهایت بهره وری را نهادینه خواهد نمود. بر مبنای داده های جمع آوری شده در جهت توسعه و بهبودبخشی در سطح حرفه ای، و همچنین برنامه در حد صاحب نظران این بخش، این مقاله سعی دارد تا عناصر کلیدی آموزش مورد نیاز و متناسب با کاربرد را جهت برنامه ریزان دریایی بررسی و تحلیل کند که شامل دانش در زمینه فرآیند برنامه ریزی و قوانین وکنوانسیون های ملی و بین المللی می شود و درک ارتباط بین طرح های دریایی متمرکز با محیط های مرتبط با صنعت دریایی و دیگر نیازمندهای مدیریتی و همچنین کاووش در محیط های دریایی با نگرش به فعالیت های انسانی و ویژگی های طبیعی می شود و در نهایت نتیجه گیری برمبنای نقش های متفاوت و مجزا در فرآیند برنامه ریزی و نیازهای آموزشی متفاوت برای هر یک انجام می شود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی آموزشی، موسسات دانشگاهی، سیستم های آموزش دریایی
  • منصور دهقان منشادی، نرگس سعیدیان خوراسگانی، رسول نظری صفحات 18-29
    هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی مولفه های سازمان یاددهنده در دانشگاه ها بوده است. به این منظور با استفاده از نظریه زمینه ای از 30 نفر از متخصصان و صاحبنظران حوزه سازمان یاددهنده شاغل در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی، مصاحبه به عمل آمد و داده ها از مصاحبه ها استخراج شد. نتایج تحلیل داده ها طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی و پس از محاسبه روایی داده ها با استفاده از نظر مصاحبه شوندگان و متخصصان و محاسبه پایایی از طریق انجام مصاحبه های آزمایشی، حاکی از 12 مولفه اصلی بود که در قالب مدل پارادایمی شامل عوامل اجتماعی، عوامل اطلاعاتی و فناوری، عوامل سیاسی، عوامل ارزشی، عوامل اقتصادی، عوامل زیست محیطی، زیرساخت های سخت افزاری، زیرساخت های نرم افزاری، زیرساخت های فکر افزاری، سازمان یادگیرنده پایه سازمان یاددهنده، تولید دانش و انتقال دانش، مدل سازمان یاددهنده در دانشگاه ها را منعکس می کنند. همچنین در ادامه پرسش نامه محقق ساخته تهیه شد که پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. ضریب آلفای کرونباخ برای تایید پایایی 84/0 محاسبه گردید. سپس مدل مفهومی تحقیق، برازش و با استفاده از آزمون F،اولویت بندی مولفه ها انجام شد که زیرساخت های نرم افزاری در رتبه اول و عوامل سیاسی در رتبه آخر قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: اولویت بندی، چرخه یاددهی، سازمان یاددهنده، نظریه زمینه ای
  • احسان تقی پور، سلیمان ایرانزاده، یعقوب علوی متین صفحات 30-40
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر راهبرد آموزش های مهارتی ضمن خدمت درارتقاء قابلیت اطمینان در صنایع دانش بنیان دریایی از طریق توانمند سازی منابع انسانی می باشد. رسیدن به اهداف سازمان بستگی به توانایی کارکنان در انجام وظایف محوله و انطباق با محیط متغیر دارد. اجرای آموزش و بهسازی نیروی انسانی سبب می شود تا افراد بتوانند متناسب با تغییرات سازمانی و محیط، بطور موثر فعالیتهایشان را ادامه داده و برکارایی خود بیفزایند. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی می باشد.جامعه اماری تحقیق کلیه مدیران حوزه نگهداری و تعمیرات در نیروی دریایی راهبردی ارتش بوده و به منظور نمونه گیری با استفاده از رابطه کوکران 80 نفر از این متخصصین به روش طبقه ای انتخاب گردیده اند.پس از جمع آوری اطلاعات فرضیات تحقیق بر اساس آزمون رگرسیون مورد آزمون قرار گرفت و نتایج نشان داد آموزش با تاثیر بر توانمند سازی کارکنان بر ارتقاء قابلیت اطمینان سیستم در صنایع دانش بنیان دریایی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، قابلیت اطمینان، توانمند سازی کارکنان
  • داوود امیری ثالث، یحیی توماج، علی باقری صفحات 41-51
    هوش هیجانی نقش تعیین کننده ای در برقراری روابط مفید بین مدیران و با نیروی انسانی یک سازمان دارد، با توجه به این موضوع می توان گفت؛ تآثیر هوش هیجانی در موفقیت یک سازمان نقش مهمی را ایفاء می کند. در راستای این بحث مدیر یک سازمان می تواند با مذاکره بهینه خویش با کارکنان یا مدیران سازمان های دیگر در پیشبرد اهداف اصلی و کلی سازمان نقش موثری را داشته باشد. هدف اصلی این پژوهش بررسی اثر بخش هوش هیجانی در میزان مهارت های مذاکره ای مدیران با افراد دیگر و بر خورد با آن هاست، که در این راستا توزیع و جمع آوری یکسری اطلاعات که به وسیله پرسشنامه بین مدیران و مسئولین ادارات کل بنادر و کشتیرانی، شیلات و گمرک چابهار به عمل آمد در این پژوهش ضریب آلفا 92 درصد در بین212 نفر از مدیران و مسئولین آن سازمانها تعیین و مشخص شد. این بررسی منتج شد به اینکه بین هوش هیجانی و میزان مهارت های مذاکره ای مدیران ارتباط مستمر و سازنده وجود دارد، همچنین پس از بررسی و تجزیه و تحلیل داده های آماری، تمامی فرضیه های ارائه شده مورد تایید قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: هوش، مذاکره، روابط اثر بخش در سازمان
  • جواد سلیمانپور، ابوطالب مطلبی صفحات 52-60
    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدلی جهت ارتقای تعهد سازمانی در سازمان های آموزش علوم دریایی انجام گرفت. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری آن، کلیه کارکنان سازمان های آموزشی دریایی به تعداد 1872 نفر می باشد. که با روش نمونه گیری تصادفی از نوع طبقه ای 350 نفر به عنوان نمونه گزینش شده اند. ابزار تحقیق با بهره گیری از پرسشنامه های موجود و مبانی نظری، بازنگری تدوین شد. با اجرای آن در نمونه های اولیه سوالاتی که همبستگی پایینی داشتند حذف گردیدند. اعتبار آزمون با استفاده از روش آلفای کرانباخ 86/0 برآورد گردید. برای بررسی روایی سازه پرسشنامه پس از برآورد کفایت نمونه برداری (kmo) و آزمون کرویت بارتلت، تحلیل عاملی بر پایه روش تحلیل مولفه های اصلی انجام گرفت که نتایج نشان داد که تعداد 4 عامل روی هم 89/0 درصد کل واریانس متغیرها را تبیین می کند. در مرحله نهایی با استفاده از چرخش واریماکس ماتریس عاملی ساختار ساده عامل ها بدست آمد و عامل ها تحت عناوین احساس های مثبت فردی نسبت به شغل و سازمان، توجه موثر مدیریت بر فرد سازمانی، توجه موثر مدیریت بر موفقیت شغلی افراد و برانگیزنده بودن شغل نامگذاری گردید. با توجه به این 4 عامل موثر بر ارتقای تعهد سازمانی، مدل مفهومی آن طراحی گردید و سپس ابزار مناسب تشخیص سطح تعهد سازمانی با توجه به مولفه های اصلی و نرم یابی ابزار تشخیص سطح تعهد سازمان ارایه گردید.
    کلیدواژگان: سازمان آموزشی، الگوی ارتقاء، تعهد سازمانی
  • نازیلا کریمی، عبدالرحیم نوه ابراهیم صفحات 61-77
    هدف از این مقاله شناسایی شرح وظایف روسای دانشکده های علوم انسانی در دانشگاه های دولتی است تا بر مبنای آن، الگویی برای ارزشیابی از عملکرد رئیس دانشکده ارائه شود. روش پژوهش توصیفی با رویکرد کیفی بوده و با استفاده از نظریه زمینه ای با انجام مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد و مدارک موجود، تلاش شد تا شرح وظایف، مسئولیت ها، شایستگی ها و مهارت های مورد نیاز در مسیر اداره امور دانشکده، به کمک نسخه 12 نرم افزارتحلیل داده های کیفی مکس کیودی ای، استخراج شود. بدین منظور کار تحلیل محتوا طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. تعداد 484 کد باز استخراج شده و پس از آن در قالب29 مولفه (کدهای محوری) و7 مقوله های اصلی( کدهای اختیاری) دسته بندی شدند. بر اساس الگوی ارائه شده، وظایف اصلی رئیس دانشکده عبارتند از رهبری، مدیریت اجرایی، ارتقای کیفیت، تغییر و روزآمدی، حمایت و پشتیبانی، تعامل، کسب و تقویت مهارت ها و توانمندی ها. اجزای شناسایی شده در این الگو می تواند به عنوان مبنایی برای تدوین الگوی ارزشیابی وظیفه مدار از عملکرد و اجرای خود ارزشیابی رئیس دانشکده مورد توجه قرار گرفته و استفاده شود.
    کلیدواژگان: رئیس دانشکده، ارزشیابی عملکرد وظیفه مدار، نظریه زمینه ای
  • محمد سنایی صفحات 78-87
    گردشگری یکی از صنایع بزرگ در جهان است. گردشگری ورزشی از تلفیق ورزش و گردشگری به وجود می آید ، یکی از عواملی که بر توسعه گردشگری ورزشی کشور اثرگذار است منابع طبیعی آن کشور است. هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیرآموزش ورزش های آبی- ساحلی بر صنعت گردشگری شهرستان نوشهر است. اهداف فرعی آن بررسی عواملی مانند: مدیریت، تبلیغات و بازاریابی، امکانات و تاسیسات، زیرساخت ها در توسعه و جذب گردشگر ورزش های آبی- ساحلی از دیدگاه کارشناسان و گردشگران می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی است، جامعه آماری آنرا کارشناسان و گردشگران آبی– ساحلی شهرستان نوشهر وحومه تشکیل داده که حدود1400نفر می باشند. نمونه آماری شامل، 50 نفر کارشناس و 250 نفر گردشگرآبی-ساحلی می باشد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته که پایایی آن برابر 91% محاسبه شد. داده های آماری با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان داد که تبلیغات و بازاریابی با ضریب کوواریانس 86% درصد مهمترین عامل تاثیر در توسعه و جذب گردشگر ورزش های آبی- ساحلی در شهرستان نوشهر است. مدیریت با ضریب کوواریانس 85% درصد، امکانات و تاسیسات با ضریب کوواریانس 71% درصد و زیرساخت ها با ضریب کوواریانس 59% درصد در اولویت های بعدی عوامل تاثیرگذار در ورزش های آبی- ساحلی بر صنعت گردشگری شهرستان نوشهر قرار دارد.
    کلیدواژگان: امکانات و تاسیسات، تبلیغات، گردشگری، مدیریت، ورزش های آبی، ساحلی
  • مهدی خیراندیش، محسن زراعتی، رسول کریمی طاهر صفحات 88-104
    رسالت اصلی دانشگاه های ارتش جمهوری اسلامی ایران، تربیت منابع انسانی متخصص و متعهد و ترویج و توسعه دانش جهت توسعه سازمانی آجا است. بی تردید، اساتید دانشگاهی با ویژگی های خاص خود از اهمیت فوق العاده ای در تحقق این رسالت برخوردار هستند. بر این اساس، پژوهش حاضر به بررسی شایستگی های مدرسی دانشگاه های افسری آجا می پردازد. این مطالعه از نظر هدف، اکتشافی از نوع پیمایشی و از نظر نوع استفاده، کاربردی و از نظر افق زمانی، پژوهشی مقطعی می باشد. شاخص های شایستگی ها از طریق مطالعه مبانی نظری، پیشینه تجربی و انجام برخی مصاحبه های اکتشافی با خبرگان استخراج شدند و از طریق تحلیل عاملی اکتشافی، الگوی شایستگی های مدرسی ارائه شد. داده های تحقیق در مرحله احصای شاخص ها از کتب و مقالات و تعداد 10 نفر از خبرگان موضوعی و در مرحله الگوسازی از تعداد 335 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه های افسری آجا جمع آوری گردید و پرسشنامه ای محقق ساخته پس از تایید پایایی و روایی بین آنان توزیع گردید. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد پنج عامل دانش پژوهی، عامل رفتاری، عامل فنی، عامل ارتباطی و عامل شخصی (به ترتیب اهمیت) در حدود 73 درصد از واریانس شایستگی های مدرسی اساتید دانشگاه های افسری آجا را تبیین کردند.
    کلیدواژگان: شایستگی های مدرسی، دانشگاه های افسری، ارتش جمهموری اسلامی ایران (آجا)
  • ابوالفضل قره سوفلو، سعید آبچر صفحات 105-114
    امروزه و در قرن 21 توجه جدی به امر مهم آموزش و پرورش از اهداف کلیدی و مهم دولتها محسوب می شود. مخصوصا افزایش کمی دانشجویان با توجه به کمبود امکانات و منابع کیفیت بخشی به امور آموزشی و پرورشی را در اولویت اول برنامه ها قرار داده است. هدف اصلی این تحقیق رابطه میزان آشنایی مدیران و استادید به فناوری اطلاعات و امکانات موجود و تاثیر آن در آموزش در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر بود. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی انتخاب شده است . جامعه آماری به تعداد 40 نفر از مدیران و اساتید در دانشگاه و تعداد 50 نفر از دانشجویان بودند و بر اساس جدول کرجسی و مورگان با روش تصادفی طبقه ای تعداد 80 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون) از طریق نرم افزار SPSSاجرا شد. نتایج تحقیق نشان داد که میزان آشنایی مدیران و استادید و دانشجویان به فناوری اطلاعات و امکانات موجود و تاثیر آن در آموزش رابطه معنی دار وجود دارد. در کیفیت بخشی به امور دانشگاه در ابعاد آموزشی و پرورشی باید به بازسازی الگوی روابط درون دانشگاه ها و آموزشهای لازم برای توانمندسازی دانشجویان توجه جدی نمود و در بخش دوم به امکانات رایانه ای جهت تسهیل در امر آموزش باید توجه ویژه ای نمود تا با کمک الگوی مناسب کیفیت بخشی دانشجویان توانمند، مستقل، خود رهبر، پژوهشگر و متدین تربیت کرد.
    کلیدواژگان: رایانه، مدیریت، برنامه ریزی، تکنولوژی، ERP
|
  • Kh Hakimi Pages 1-17
    For achievement to long-term goals alongside sea industries, Marine and maritime training planning causes new challenges and opportunities for advancing the marine environment. Then maritime planning is to be useful and achieve its stated goals it will require a fields of trained individuals who will be responsible for or will penetrate in marine planning. This study using analytical – descriptive approach, analyses the Study of" Education for Planner in Marine Organizations: Current and Future circumstances and Glance to Education for Programmer in England in Maritime Institutes." Findings of this study shows that with considering data gathered during the development and delivery of an integrated professional course and a planners level program, here we explores the key elements of education and training required by marine planners. These include a science of planning management and national and international laws and conventions; A finding of how maritime plans can compose with existing coastal plans and other training requirements; and an understanding of the marine environment, including the human activities and natural features. It concludes with a discussion of the different instructions individuals may play in the planning process and so their various training needs and future viewpoints.
    Keywords: training, Education, marine planning, future training needs
  • Mansoor Dehghan Manshadi, N. Saeidian, R. Nazari Pages 18-29
    The purpose of this study was to identify and prioritize the components of the teaching organization in universities. To this end, using the ground theory, 30 experts and professionals in the area of ​​the teaching organization working at Imam Khomeini University of Marine Sciences, were interviewed and the data were extracted from the interviews. The results of the data analysis in the three stages of open, pivotal and selective coding, and after calculating the validity of the data using the interviewees and experts, and calculating the reliability through conducting the interviews, revealed the 12 main components that the paradigmatic model template includes social factors, information and technology factors, political factors, value factors, economic factors, environmental factors, hardware infrastructure, software infrastructure, thought-ware infrastructure, learning organization as the base of teaching organization, knowledge production and knowledge transfer, reflect the model of teaching organization in universities Also, a researcher-made questionnaire was developed which was used after confirmation of validity and reliability. Cronbach's alpha coefficient was calculated to confirm the reliability of 0.84. Then, the conceptual model of the research was fitted and the components were prioritized using F test that the soft infrastructure was ranked first and political factors ranked last.
    Keywords: data-grounded theory, Prioritization, teaching cycle, teaching organization
  • E. Taghipour, S. Iranzadeh, Y. Alavimatin Pages 30-40
    Achieving the goals of the organization depends on the ability of the staff to perform the tasks and adapt to a changing environment. Implementation of human resources education and upgrading makes it possible for individuals to continue their activities effectively and adapt to organizational changes and the environment. The purpose of this research is to investigate the effect of in-service skill training strategy on improving reliability in marine knowledge industries through empowerment of human resources. The present research is applied in terms of applied purpose and in terms of descriptive performance. The surveyed community is a survey of all maintenance managers in the strategic military navy. For sampling, 80 of these experts were selected by stratified sampling method. After collecting information, the hypothesis of the research was tested on the basis of the regression test and the results showed that education has an impact on employee empowerment on enhancing the reliability of the system in the knowledge base of the marine industry.
    Keywords: In-service training, Reliability, Empowerment of employees
  • D. Amiri Sales, Y. Toomaj, A. Bagheri Pages 41-51
    Emotional intelligence plays a decisive role in establishing useful relationships between managers and the human resources of an organization. According to this, the effect of emotional intelligence plays an important role in the success of an organization. In the context of this discussion, the manager of an organization can play an effective role in advancing the main goals of the organization by optimally negotiating with the employees or managers of other organizations. The main objective of this research is to investigate the effect of emotional intelligence on the amount of negotiating skills of managers with other people and to deal with them. To this end, the distribution and collection of information provided by the questionnaire among managers and officials of the general offices of ports and Shipping, Fisheries and Customs of Chabahar. In this research, α-Alpha coefficient of 92% was determined among 212 managers and officials of those organizations. This study concluded that there is a significant relationship between emotional intelligence and the negotiating skills of the continuous and constructive communication managers and after analyzing the statistical data, all of the hypotheses presented are confirmed.
    Keywords: Emotional, negotiation, effective relationships in the organization
  • J. Solimanpour, A. Motallebi Pages 52-60
    The purpose of this study was to present a model for promoting organizational commitment in marine science education organizations. The research method is descriptive of survey type. The statistical population of this study is the total number of 1872 staff members of marine educational organizations. They were selected by random sampling method of 350 people. The research tool was developed using existing questionnaires and theoretical foundations. By implementing it in the initial samples, the questions that had a low correlation were deleted. The validity of the test was estimated to be 0.86 using the Cronbach Alpha. To assess the validity of the questionnaire, after evaluating the adequacy of the sampling (kmo) and the Bartlett sprite test, factor analysis was carried out based on the main components analysis method. The results showed that the four factors totally explained 89.9% of the total variance of the variables. In the final stage, using the Varimax rotation, the factor matrix was obtained by the simple structure of the factors and the factors named: positive personal feelings toward the job and organization, the management's effective attention to the individual, the management's effective attention to the job success of the individuals and the encouragement of the job. Considering these four factors affecting the promotion of organizational commitment, its conceptual model was designed and then an appropriate tool for identifying the level of organizational commitment with respect to the main components and the software component of the tool for determining the level of commitment of the organization was presented.
    Keywords: Educational Organization, Enhancing Pattern, Organizational Commitment
  • N. Karimi, A. Navehebrahim Pages 61-77
    The purpose of this paper is to identify the responsibilities of the departments of humanities at state universities, on the basis of which a model for assessing the performance of the faculty director is presented. The research method is descriptive with a qualitative approach. Using the grounded theory with conducting library studies and reviewing existing documents, it was attempted to describe the duties, responsibilities, competencies and skills required in the managing of department affairs, with the help of the edition 12 Minecraft Qualitative Data Analysis Software. For this purpose, content analysis was performed in three stages: open, axial and selective coding. 484 extracted code were extracted and then classified in 29 components (axial codes) and 7 main categories (optional codes). Based on the proposed model, the main tasks of the head of the faculty are leadership, executive management, quality improvement, change and updating, support and care, interaction, acquisition and strengthening of skills and abilities. The components identified in this model can be considered as the basis for compilation of the task-oriented evaluation pattern of performance and self-appraisal of the head of the faculty.
    Keywords: Dean, Task-oriented performance evaluation, Grounded Theory
  • M. Sanaie Pages 78-87
    The main purpose of this study is to investigate the effect of coastal-water sports on the tourism industry in Nowshahr. Its secondary goals are to examine factors such as: management, advertising and marketing, facilities and accommodations, and infrastrucyures in the development and attraction of coastal-water sports athletics from the point of view of experts and tourists. This research is descriptive. The statistical population of this study is the experts and tourists of the coastal-water sports in Noshahr and suburb which is about 1400 people. The statistical sample includes 50 experts and 250 coastal-water tourists. Measurement tool: A researcher-made questionnaire with a reliability of 91%. For statistical analysis, the data were analyzed using an analytical factor-confirmatory method.
    Results
    Advertising and marketing with a coefficient of covariance of 86% is the most important factor in the development and attraction of coastal-water sports athletes in Nowshahr. Management with a coefficient of covariance of 85%, facilities and installations with a coefficient of covariance of 71% and infrastructure with a coefficient of covariance of 59% were the next priorities affecting the coastal-water sports on the tourism industry of Nowshahr.
    Keywords: Advertising, facilities, management, tourism, water-coastal sports
  • M. Kheirandish, Mohsen Zeraati, R. Karimi Taher Pages 88-104
    The main mission of the army universities of the Islamic Republic of Iran is to provide specialized human resources and to promote and develop knowledge for organizational development. Undoubtedly, university professors with their specific characteristics are of great importance in fulfilling this mission. Accordingly, the present study examines the merits of the army universities of the Islamic Republic of Iran. This study is an exploratory type survey in terms of purpose, practical in terms of its type of use and cross-sectional in terms of its time horizons. Characteristics of competencies were extracted through the study of theoretical foundations, empirical background and some exploratory interviews with experts. Through exploratory factor analysis, a model of competency was presented. The research data were collected from the books and articles and 10 subject matter experts and at the modeling stage from 335 undergraduate students of army universities. A researcher-made questionnaire was distributed after confirmation of reliability and validity. The results of exploratory factor analysis revealed that five factors of student science, behavioral factor, technical factor, communication factor and personal factor (respectively importance) explained about 73% of the variance of the academic qualifications of faculty members of army universities.
    Keywords: Teacher Competencies, Officer Universities, Army of the Islamic Republic of Iran (AJA)
  • A. Gharasufloo, S. Abcher Pages 105-114
    Today, in the 21st century, paying serious attention to the important issue of education is a key goal of the government. Especially increasing the quantity of students due to lack of facilities and resources, put the quality of the education programs on first priority. The main goal of this research is to investigate the relationship between managers and professors familiarity with IT and facilities available and its impact on education at Imam Khomeini UniversityofMarine Sciences in Nowshahr. The method used in this research was descriptive and correlational method. The statistical population included 40 managers and professors at university and 50 students and that among them 80 subjects were selected based on Krejcie and Morgan table with stratified random sampling method. Data analysis using descriptive and inferential statistics (Pearson correlation) was implemented through SPSS software. The results show that there is a significant relationship between the amount of familiarity of professors and managers and students with IT and facilities available and its impact on education. During qualifying the university affairs in educational dimensions we should pay more attention to reconstruct the pattern of relationships within universities and the necessary training to empowerment of students. In the second part we should pay special attention to computer facilities to facilitate the training affairs that using an appropriate qualifying model be able to train capable, independent, self-leaders, scholars and religious students.
    Keywords: Computer, management, Planning, Technology, ERP